
יו”ר שדולת הצפון, ח”כ אראל מרגלית יזם סיור משקיעים מיוחד בגליל לקבוצת אנשי עסקים בראשות מנכ”ל ארגון JNF הפועל בארה”ב. הסיור, בהשתתפות ראש עריית קריית שמונה, ניסים מלכה וראש מועצה אזורית גליל עליון, גיורא זלץ, מגיע לאחר התעניינות בכירי JNF בתוכנית הפיכת הגליל למוקד בינלאומי בתחום המדיקל פוד שהופך כעת לאחד התחומים המבטיחים בקרב חברות ענקי המזון ומשקיעי קרן הון סיכון. במרכזה של התוכנית עומד מיזם ת.מ.ר (תזונה מקדמת רפואה) המקדם פיתוח כלכלי מחקרי של תחום החדשנות במזון במוקדים רבים בגליל.
המשלחת התארחה במכללה האקדמית תל חי על ידי מנכ”ל המכללה אלי כהן, סגנית הנשיא לעניינים אקדמיים פרופ’ שירה הנטמן, דיקן הפקולטה למדעים, פרופ’ יעקב ויה ומנהלת המרכז האקדמי לנוער ד”ר מאירה שנק. בביקורם סיירו במעבדות המזון, והוצגו החוגים החדשים שנפתחו בתחום מדעי המזון כחלק מהתפיסה האזורית. במהלך הביקור הציג ח”כ מרגלית בפני קבוצת המשקיעים את מיזם ת.מ.ר וההישגים הראשונים בדמות הסכם שיתוף הפעולה בין הגליל לאוניברסיטת רטגרס שבניו גרזי בתחום המזון והחדשנות.
עוד פגשה המשלחת את תלמידי תיכון דנציגר ומנהלת התיכון יפעה עמית-שליאר, אשר התמודדו לאחרונה בתחרות הפיתוחים היוקרתית בבוסטון, שם זכו לשבחים רבים. מנכ”ל JNF התרשם מכמות מוקדי הידע שנוצרו בגליל בתחום המזון והחדשנות והדגיש כי שיתוף הפעולה בין המוסדות ומוקדי הפיתוח הפועלים באזור הן אלה שייצרו כאן את המהפכה הכלכלית.
במהלך ביקורו נחשף מנכל JNF לתוכנית הקמת חממה טכנולוגית בתחום המזון והחדשנות בקריית שמונה. מדובר ביוזמה אותה מקדם מרגלית כיו”ר שדולת הצפון בכנסת, בדומה לחממות הטכנולוגיות שהקים בבאר שבע בתחום הסייבר ובירושלים בתחום המדיה. חממות אשר הובילו להתפתחות כלכלית משמעותית הן בבאר שבע והן בירושלים. “סביב חממה שכזו, הדורשת השקעה של מאות מיליונים, יקומו עסקים נוספים, תרבות ופנאי- חממה טכנולוגית בתחום החדשנות במזון תקפיץ את האזור למקום שלא היינו בו מעולם”. ציין ח”כ מרגלית.
על הבחירה לקבוע את החממה דווקא בקריית שמונה אמר מרגלית: “כדי לקיים פרויקטים כמו שאנו מובילים פה חייבים עיר מחוז חזקה, ק”ש תופסת את המקום הזה היטב, וסביב המרחב העירוני נאגד את האקדמיה, גופי המחקר, מכוני הפיתוח , הקיבוצים, החקלאים, המשקיעים. הגליל מחכה כבר שנים לתוכנית ממשלה מסודרת, ואני מקווה שזה יקרה בקרוב, בינתיים אנחנו לא מחכים וכבר חתמנו על מסמך שיתוף פעולה חסר תקדים עם אוניברסיטת רטגרס שבארה”ב והוא הבסיס להקמת מכון מחקר למזון ראשון מסוגו בארץ”.
אחלה מאמר של טסלר!