איך אומרים טחינה בגרמנית?

איך אומרים טחינה בגרמנית?
דנקה שן. השפים תום פרנץ וארהרט שפר
צילום: יח"צ

השף תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של התוכנית “מאסטר שף”, ניצח על ארוחת ערב חגיגית בסגנון ישראלי בעיר הולדתו קלן. לארוחת הערב, שהתקיימה ביוזמת העירייה, לרגל 50 שנות דיפלומטיה בין ישראל לגרמניה, ו-20 שנה לברית ערים תאומות בין תל אביב לקלן, הוזמנו כמאה אנשי עסקים מכובדים, ביניהם יורגן רוטרס, ראש העיר קלן, עיתונאים ומובילי דעת קהל. פרנץ בנה תפריט עשיר לארוחה, המורכב כולו מחומרי גלם ישראלים כמו: טחינה וחלבה של בארכה – שהוטסו במיוחד לגרמניה בסוף השבוע שעבר.

דנקה שן. השפים תום פרנץ וארהרט שפר | צילום: יח"צ
דנקה שן. השפים תום פרנץ וארהרט שפר | צילום: יח”צ

את פניו של השף פרנץ קיבל שף המסעדה המארחת, ארהרט שפר, שגישתו החמה ופתיחותו לישראל, היא זו שהביאה שף ישראלי לבישול בגרמניה. השף שפר, שנחשף לראשונה לחומרי הגלם הישראלים, קיבל בהתרגשות מהשף תום פרנץ חמסה מקרמיקה אותה תלה בכניסה למסעדה. לראש העיר, העניק השף פרנץ את ספרו כדי שיוכל להמשיך ולבשל מטעמים ישראלים.
האורחים הבכירים מגרמניה וישראל, בינהם מיקי גיצין, חבר מועצת העיר תל אביב, ירון לוץ, מנכ”ל האגודה להתנדבות, איש העסקים היהודי, סיימן ריש, ראשת ארגוני הכנסייה הקתולית בגרמניה ועוד רבים, התמוגגו ממטעמיו של השף, ובעיקר ממנת הפתיחה המושקעת בניחוח ים תיכון – לחם פרנה מוגש עם קרם חציל שרוף וקציפת טחינה ירוקה מתובלת. למנה האחרונה הכין השף סיגרים במילוי תמרים אגוזים ופיצוחים מוגש על מצע חלבה, פיסטוקים וסילאן.


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *