פטנט: חציל ישראלי נטול גרעינים

פטנט: חציל ישראלי נטול גרעינים
"ללא גרעינים". החציל החדש של עין יהב
צילום: יח"צ

חקלאי עין יהב הוציאו לשוק פיתוח של זן חדש וייחודי של חצילים

אחד האתגרים המתסכלים של אוהבי החצילים הוא סילוק הגרעינים שטעמם מוסיף מרירות לתבשיל. יחד עם הגרעינים הולך לרוב לאיבוד גם חלק מבשר החציל העסיסי. בישראל נעשו בעבר ניסיונות לשווק חצילים נטולי גרעינים מזנים אחרים, אולם הם היו קטנים ורזים ולכן לא זכו לפופולריות רבה. כעת מתברר כי חקלאי עין יהב הוציאו לשוק פיתוח של זן חדש של חצילים שישים קץ לחפירות בתוך הירק – חציל ללא גרעינים. הזן החדש מצטיין במראה חיצוני מושך, מבנה נאה וצבע שחור מבריק. הוא כבד יחסית, 400 גרם בממוצע לירק, מאחר והוא מלא וגדוש ללא חלל פנימי ריק, כפי שיש בחצילים רבים אחרים. חובבי החצילים, שהתרגלו בעבר להתרחק מחצילים גדולים לאחר שלמדו שיש בהם גרעינים רבים, יוכלו לחזור ולהנות ממלוא תכולתם. החציל החדש של עין יהב גדל בהפריה טבעית. חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ומגיעים לשבועיים – כך ניתן יהיה לשמור אותם ולבשל או לטגן בתוך התקופה ללא חשש שהם יתקלקלו.

"ללא גרעינים". החציל החדש של עין יהב|צילום: יח"צ
“ללא גרעינים”. החציל החדש של עין יהב|צילום: יח”צ


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *