
ברשות לכבאות משרתות כיום 21 לוחמות אש מתוך 1980 ולדברי גורמים ברשות נשים ממשיכות לעלות על רכב הכיבוי גם בחודש תשיעי כדי לא להפסיד את משכורת הלוחם
בוועדת המשנה לכבאות והצלה של הכנסת קיימו דיון בנושא גיוס נשים למכבי האש. ח”כ נאווה בוקר שעומדת בראש הוועדה אמרה: “אני לא מכירה הרבה נשים שרוצות להיות לוחמות אש, אבל את אלה שרוצות חייבים לעודד”. בין השאר הועלתה השאלה – אם בחיל האוויר 29% מהכבאים הן נשים, למה כל כך קשה לשלב נשים ברשות הכבאות האזרחית?
לחברי הכנסת נמסר כי כיום משרתות 21 נשים כלוחמות אש, מתוך 1980 כבאים מבצעיים. במטה הרשות לכבאות 54% הן נשים. בכלל הארגון 11% נשים. מאז אסון הכרמל נוספו למעלה ממאה נשים לארגון.
ג’נט שלום, נציבות לשוויון הזדמנויות בעבודה: “רשות הכבאות וההצלה מצהירה שהיא רוצה לשלב נשים ובכך היא עולה על ארגונים רבים שאינם משקיעים בנושא, אבל כשבמחזור הגיוס האחרון נגשו רק 200 מועמדות בצד 6000 גברים, ברור שהסיכוי לקלוט נשים אינו גדול”.
שיקו בר דב, ראש אגף מנהל ומשאבי אנוש כב”ה: “ב-2011 הייתה בארגון רק קצינה אחת והיום יש 30. אחת הבעיות הקשות היא לוחמות אש בהריון ובחופשת לידה. בזמן ההיריון הן עוברות לתפקיד משרדי כדי לא להיחשף לחומרים רעילים ואחרי הלידה הן מבקשות פחות משמרות לילה. כל זה בסדר גמור, הבעיה היא שאז הן יורדות בהכנסתן באלפי שקלים. אנחנו דורשים מהאוצר שהן לא תיפגענה בזמן הריון וחופשת לידה וימשיכו לקבל אותו שכר, כמו שמקובל בצבא”.

לילך יחזקל, ממונה ארגון ובקרה כב”ה: “לוחמות אש עולות על רכב כיבוי עד חודש שמיני-תשיעי כדי לא להפסיד אם תפסקנה לעשות משמרות. כיום יש במערך 16 לוחמות אש, אבל הן נושרות, לא מצליחות לשרוד ומבקשות לעבור למנהלה בזמן הריון. אסור שלוחמת בהריון תיפגע. זכותה להיכנס להריון”.
מיה, לוחמת אש, אמר לחברי הכנסת: “אני לא רוצה שום מסלול ליד ולא מסלול בערך. אני רוצה את הדבר האמיתי. אני לוחמת כמו כולם, אף אחד לא מרגיש שהוא צריך לחפות עלי. היינו שמחות להציג את הבעיות שלנו מיד ראשונה. אם ידעו לשלב אותנו יבואו נשים. אולי לא 50% אבל יבואו”.